SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/022 | 5000 Szolnok, Baross utca 43.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A szakképzés európai hetén részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért azon kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat, amelyek ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést.

 

Időpont: 2022.03.10.

Program neve:Az egészségügy rejtett világa”

Az “Egészségügy rejtett világa” elnevezésű programunk az Egészségügy ágazati képzés gyakorlati oldalának élményszerű bemutatására fókuszál. Kiemelten foglalkozik az esemény az egészségügyi hivatás különlegességére és gyakorlati hasznosságára.

Az esemény elsődleges célja, hogy népszerűsítse az új szakképzés rendszerében tanulható egészségügyi szakmákat. Főbb tevékenységek, melyeket kiemelten szolgál a program: minden napi egészségügyi ápolási feladatok, az elsődleges prevenció erősítése, szakmai identitástudat erősítése. Az esemény a mai fiatalokat jól megszólító módszerrel, a szemléltetés-gyakoroltatás segítségével reklámozza a szakmai képzési kínálatunkat.

 

Időpont: 2022.03.30.-2022.03.31.

Program neve: „Színházban a szakma

A “Színházban a szakma” elnevezésű programunk a Budapesti Gazdasági Egyetemmel közösen megvalósuló, dramtizált interaktív előadás. Kiemelten fókuszál az esemény az egyéni önismeretfejlesztésre mely meghatározó része a szakmai hivatástudat kialakításának.

Az esemény elsődleges célja, hogy népszerűsítse az új szakképzés rendszerében tanulható szakmáinkat. Főbb tevékenységek, melyeket kiemelten szolgál a program: személyiség és önismeretfejlesztés, csoportkohézió erősítése, szakmai identitástudat erősítése. Az esemény a mai fiatalokat jól megszólító módszerrel, a dramatizálás segítségével reklámozza a szakmai képzési kínálatunkat.

 

Időpont: 2022.05.05.

Program neve: Iskolai Pályaorientációs Nap eredményhirdetése

A Pályaorientációs Díjátadón, a 2022. januári iskolai rendezvényünk projektmunkáinak eredményhirdetésére kerül sor A díjátadón egy komplex eseménynek lehetünk részesei, hiszen ágazat specifikus munkák értékelésére kerül majd sor. Szakmákat bemutató filmek, projektmunkák bemutatása és értékelése történik meg. Kiemelt célja a rendezvénynek, hogy az iskolában tanulók megismerjék egymás ágazati képzéseit és azok specialitásait

 

Időpont: 2022.05.26.

Program neve: Felnőttek szakmai oktatásának lehetőségei a Vásárhelyiben

Rendezvényünk széleskörűen mutatja be a négy ágazatban: Egészségügy, Gazdálkodás és menedzsment, Szociális és Turizmus-vendéglátás ágazati képzési lehetőséget a felnőtt érdeklődők számára. Helyszíni tanműhelyi bejárásokra is sor kerül, melynek segítségével betekintést nyerhetnek az érdeklődők az iskolai gyakorlati oktatásba. Legfőbb célja programunknak, hogy a munka mellett dolgozó felnőtt lakosság számára is piacképes szakmai oktatást tudjunk biztosítani, 10 hónapos képzések keretén belül.


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum

5000 Szolnok, Baross utca 43.

Telefon: +36 56 500-405, +36 20 551 8460

E-mail: vasarhelyi@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/022

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000761


2024Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum