SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/022 | 5000 Szolnok, Baross utca 43.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Iskolánkról

A Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum a Szolnoki Szakképzési Centrum tagintézményeként működik, de pedagógiai-szakmai munkájában önálló.
A gazdaság átalakulása során elsősorban a jól felkészült, általános és szakmai tudással bíró, idegen nyelveket beszélő, minőségi munkaerőre van igény.
Alapvetően ennek tudatában alakítjuk ki képzési programunkat. Célunk az, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a társadalom újabb és újabb igényeihez, és hogy hosszú távon meg tudjunk felelni környezetünk elvárásainak.
Igyekszünk minden alkalmat megragadni, hogy az iskola által nyújtott szolgáltatásokat minél szélesebb körben megismertessük.
Részt veszünk a művelődési intézmények, civil szervezetek munkájában, rendezvényein. Intézményünk több olyan testület, szerveződés és egyesület tagja, mely a megye és a város társadalmában is jelentős helyet foglal el.
Intézményünkben jelenleg 4 ágazatban (turizmus-vendéglátás, gazdálkodás és menedzsment, egészségügy, szociális) több, mint 15 szakmában folyik nappali tagozatos - illetve felnőttoktatás keretében esti tagozatos - iskolarendszerű képzés. Az oktatást magas szintű szakmai tudással bíró oktatótestület biztosítja, a gyakorlatigényes szakmai képzéseket jól felszerelt demonstrációs termek segítik.
Iskolánk élete természetesen nemcsak tanulásból áll. Diákkörök, szakkörök, énekkar, kulturális és sportrendezvények, egyre szélesedő külföldi kapcsolataink színesítik diákjaink napjait. Emlékezetes az évente megrendezésre kerülő Vásárhelyi-nap, a gólyaavatások, az iskola balatoni üdülőjében történő táborozások és az országjáró kirándulások.
A szervezeti struktúrában is tükröződik a marketing-szemlélet: szolgáltatunk a diákoknak, szülőknek, iskolahasználóknak.

 

BemutatkozásBemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum

5000 Szolnok, Baross utca 43.

Telefon: +36 56 500-405, +36 20 551 8460

E-mail: vasarhelyi@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/022

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000761


2024Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum